- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 30 |
Jablka | 50 |
Zelí bílé kysané | 120 |
Brambory zimní | 100 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Játra vepřová | 140 |
Energetická hodnota celkem: 1592 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Játra očistíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem. Zeleninu omyjeme, očistíme, zelí pokrájíme, jablko nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme, vše zamícháme, ochutíme zálivkou se solí, pepřem a nekalorickým sladidlem a necháme v chladu odležet. Porce jater opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenými bramborami a salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.